«Автовікенд» на кордоні – правоохоронці виявили 4 проблемних машини

НАЗАД
13 сiчня 2020 12:37

Упродовж вчорашнього дня прикордонники Чопського та Мостиського загонів виявили чотири автомобілі з різного роду негараздами.

Першим на гачок потрапив BMW X3. Під час оформлення на в’їзд в Україну у пункті пропуску «Краківець» прикордонники виявили ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 290 ККУ «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Автомобіль 2012 року випуску італійської реєестрації, під керуванням громадянина України, мав підробку номера кузова. За даним фактом правоохоронці проінформували співробітників Нацполіції України, яким в подальшому і передали автівку для проведення експертного дослідження.

Ближче до обіду в пункті пропуску «Шегині» «засвітився» Mercedes GLS 2016 року випуску. Під час оформлення автомобіля, що їхав в Україну, спрацювала база даних Інтерполу. У ході перевірки охоронці кордону встановили, що транспортний засіб чотири дні тому був викрадений в Чехії. За кермом розшукуваного авто перебував 39-річний киянин. Про виявлене правопорушення прикордонники проінформували чергового Укрбюро Інтерполу в Києві. Автомобіль передали представникам Нацполіції.

Увечері ще одній спробі незаконного ввезення транспортного засобу в Україну завадили військовослужбовці Чопського загону. Під час перевірки Toyota C-HR австрійської реєстрації, який прибув у пункт пропуску «Ужгород», у прикордонного наряду виникли сумніви щодо відповідності номерів агрегатів автомобіля зазначеним в реєстраційних документах. Прикордонники вирішили залучити експерта НДЕКЦ УМВС України в Закарпатській області та перевірити транспортний засіб поглиблено. У результаті виявили ознаки підробки VIN-номера. Частину деталі, на яку нанесено номерне позначення, було вварено вручну. Далі правоохоронці діяли згідно із чинним законодавством. Сума оцінки конфіскату перевищила 350 тисяч гривень.

«Вишенькою на шматку пирога» став викрадений у Києві Volkswagen Tiguan. Автомобіль української реєстрації під керуванням киянина прибув надвечір до пункту пропуску «Тиса». Під час перевірки документів прикордонний наряд зафіксував спрацювання бази даних Інтерполу. Правоохоронці діяли чітко. У відповідь на запит до Укрбюро Інтерполу отримали підтвердження, що транспортний засіб 2015 року випуску викрадений на території Київської області два місяці тому. Автомобіль та документи на нього передали співробітникам Національної Поліції. Що ж стосується нашого співвітчизника, то у його діях вбачають ознаки кримінального злочину, передбаченого ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси