Андрій Матвієнко – Герой, яким ми пишаємось

НАЗАД
10 серпня 2020 14:05

Днями прикордонники Херсонського загону побували у Кропивницькому, де вшанували пам’ять побратима - Андрія Матвієнка.

Шість років тому мужній український прикордонник героїчно загинув.  Коли почались бойові дії на сході України, покинувши улюблену справу, Андрій добровільно поїхав захищати нашу Батьківщину. Службу проходив у Донецькому прикордонному загоні та виконував завдання на складній ділянці - посилював відділ прикордонної служби «Амвросіївка».

Під час жорстоких боїв на автомобілі він вивіз 30 поранених побратимів з-під пекельних обстрілів. Однак під час одного з цих рейсів бойовики підірвали його машину. Життя прикордонника обірвалося 7 серпня 2014 року.

Указом Президента України молодший сержант Андрій Матвієнко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню. На жаль, нагороду замість героя отримала його донька. Зворушливу фотографію маленької дівчинки, яка стискає посмертну нагороду батька побачив увесь світ.

З нагоди вшанування пам’яті прикордонника, військовослужбовці Херсонського загону віддали шану та урочисто поклали квіти на могилу загиблого бійця, а військовий капелан провів панахиду за загиблим воїном. Побратими згадують його як надійну та чуйну людину. Його настрій, його любов до життя та України і гордість службою підіймали бойовий дух товаришів.  

Для сім’ї і для мільйонів вдячних українців Андрій назавжди залишиться героєм.

Вічна пам'ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси