Затримано мешканця Слов’янська, який передавав ворогу інформацію про українських військових

НАЗАД
06 червня 2022 20:20

В той час, коли вся країна об’єднана в боротьбі з російськими фашистами, коли левова частка громадян підтримує своїх захисників, на жаль, знаходяться зрадники, які співпрацюють з окупантами.

Проте пильність прикордонників та співпраця з представниками інших відомств дозволяє припиняти злочини та притягати винних до відповідальності.

Так, днями оперативні співробітники Держприкордонслужби, що виконують бойові завдання на Донеччині, отримали інформацію щодо можливої причетності 50-річного мешканця Слов’янська Донецької області до співпраці з представниками окупаційних військ. В ході детальної перевірки інформації, прикордонники спільно з представниками СБУ встановили, що громадянин України передавав представникам збройних підрозділів так званої днр інформацію про кількість, дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони України.

Інформація, яку передавав підозрюваний, використовувалась державою-окупантом під час військовій агресії проти України.

Наразі зрадника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

До ЄРДР внесені відомості за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Слов’янська повідомлено про підозру.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси