Затримано колишнього прикордонника, який шахрайством планував отримати 5 тисяч доларів США

НАЗАД
25 липня 2018 11:02

На початку липня офіцери Управління внутрішньої та власної безпеки «Схід» Держприкордонслужби отримали інформацію, що з боку невстановлених осіб здійснюється ймовірне лобіювання інтересів у можливому прийнятті на військову службу.

На початку липня офіцери Управління внутрішньої та власної безпеки «Схід» Державної прикордонної служби України отримали інформацію, що з боку невстановлених осіб здійснюється ймовірне лобіювання інтересів у можливому прийнятті на військову службу в прикордонні підрозділи, в тому числі в підрозділи внутрішньої безпеки. Така пропозиція надходила представникам з інших правоохоронних органів.

В діях невстановлених осіб вбачалися ознаки шахрайства, при цьому вони пропонували потенційним кандидатам не існуючі посади, а за свої послуги вимагали 5 тисяч доларів США. До того ж відмітимо, комплектування підрозділів внутрішньої безпеки відбувається на конкурсній основі в рамках проекту «Нове обличчя кордону» і відкрита подача заявок від кандидатів наразі вже закінчилася.

Від осіб, які потрапили під злочинні дії, були відібрані заяви про вчинення злочину.

З метою припинення злочинної діяльності інформація направлена до військової прокуратури для внесення в ЄРДР.

Подальші заходи проводилися співробітниками УВВБ «Схід» спільно з представниками УСБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

25 липня у ході спільних заходів у порядку статті 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 статті 368 Кримінального кодексу України підозрюваного після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США затримали. Він виявився колишнім співробітником Держприкордонслужби, якого ще у 2013 році звільнили з військової служби, проте він продовжував видавати себе за діючого співробітника підрозділу внутрішньої безпеки. В нього вилучили ветеранське посвідчення. Раніше затриманий вже потрапляв у поле зору правоохоронців за шахрайські дії.

Також встановлено, що спільником даної особи є раніше звільнений працівник іншого правоохоронного органу.

В даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення про підозру та до суду буде скероване клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Державна прикордонна служба України інформує, що набір в підрозділи внутрішньої та власної безпеки проводиться відкрито в рамках проекту «Нове обличчя кордону». Відповідно до оприлюднених на сайті відомства вимог бажаючі можуть заповнювати анкети і проходити конкурсний відбір. Звертаємося до громадян не піддаватися на сумнівні пропозиції шахраїв щодо лобіювання інтересів з проходження служби в прикордонному відомстві.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси