Закордонні «передачі» з прекурсорами на понад 1 мільйон гривень зустріли прикордонники в «Тисі»

НАЗАД
02 липня 2020 14:25

Більше того, про прибуття посилок в Україну правоохоронці повідомили отримувачу особисто.

Учора в пункт пропуску «Тиса» прибув мікроавтобус «Форд», яким їхав 47-річний громадянин України. Під час бесіди з правоохоронцями, водій розповів, що прямує з Чехії до Мукачева та на прохання незнайомого везе кілька посилок.

Військовослужбовці Чопського загону направили автомобіль на поглиблений огляд. Відтак, у багажному відсіку серед особистих речей прикордонники спільно з працівниками митниці виявили 4 коробки та сумку з медпрепаратами.

Згодом правоохоронці встановили, що в коробках – прекурсори з діючою речовиною «псевдоефедрин», що використовується для синтезу психотропів. Загальна кількість наркотичної сировини склала 52,5 тисячі таблеток «Cirruspro» та «Acatar», а також 100 флаконів очних крапель «Tropicamid». За попередньою оцінкою вартість вилученої партії складає понад 1 мільйон гривен.

Про виявлені ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 305 «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів», прикордонники повідомили співробітників СБУ в Закарпатській області.

Під час проведення невідкладних слідчих дій спільній оперативно-слідчій групі з числа оперативних співробітників Чопського прикордонного загону, ВБКОЗ та слідчих УСБУ в Закарпатській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області, вдалося затримати особу, якій призначалися посилки з прекурсорами.

Тривають слідчі дії. Встановлюються інші співучасники контрабандного переміщення прекурсорів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси