(ВІДЕО) Заклади охорони здоров’я Держприкордонслужби мають достатню кількість засобів захисту і готові до прийому хворих на COVID-19

НАЗАД
10 квiтня 2020 15:49

Станом на сьогоднішній день серед особового складу відомства випадків захворювань на COVІD-19 не зареєстровано.

Сьогодні неурядова організація StateWatch поширила новину, що заклади охорони здоров’я Держприкордонслужби, до яких у разі масового надходження хворих на COVID-19 планується госпіталізація осіб з числа особового складу, мають значну нестачу ряду засобів індивідуального захисту лікарів та апаратів штучної вентиляції легень.

Відмітимо, дане повідомлення не відображає реального стану справ як в Державній прикордонній службі України в цілому, так і в медзакладах відомства. Опубліковані дані не роз’яснюють суті питання.

Зокрема зазначимо, що в Державній прикордонній службі України  визначені заклади охорони здоров’я відомчого підпорядкування, до яких можуть надходити прикордонники у разі їх захворювання на коронавірусну хворобу. До них відносяться 3 військово-медичні клінічні центри в Києві, Львові та Одесі.

Станом на сьогоднішній день серед особового складу відомства випадків захворювань на COVІD-19 не зареєстровано. Відповідно лікування цих захворювань у відомчих закладах охорони здоров’я наразі не здійснюється.

В той же час відомчі заклади охорони здоров’я готові до прийому та лікування хворих. Також через дані медичні установи постійно відбувається перерозподіл та дозабезпечення підрозділів охорони кордону необхідними засобами захисту персоналу, який виконує завдання безпосередньо на державному кордоні.

Зважаючи на відсутність серед прикордонників хворих на COVІD-19, в закладах охорони здоров’я в наявності є достатня кількість засобів захисту для медичного персоналу і у разі надходження хворих медзаклади будуть невідкладно дозабезпечені всім необхідним з наявного резерву.

При цьому потреба, яка була надана у відповіді Statewatch, вказувалася при 100% завантаженні військово-медичних клінічних центрів хворими на коронавірусну хворобу до завершення карантинних заходів.

Водночас додамо, що з метою поповнення щоденних витрат засобів захисту для всіх прикордонних підрозділів та відомчих закладів охорони здоров’я, визначеними органами Державної прикордонної служби України щоденно проводиться робота за процедурами закупівель зазначеної продукції. Наразі відповідно до укладених угод вже відбуваються надходження додаткової кількості засобів захисту, в тому числі костюмів біологічного захисту, респіраторів, медичних масок, захисних окулярів, медичних рукавичок тощо.

Також надходження засобів захисту відбувається за рахунок благодійної та гуманітарної допомоги, в тому числі від міжнародних організацій. Крім того, з цією ж метою до Міністерства охорони здоров’я України направлено розрахунки щодо потреб Державної прикордонної служби України у додаткових ресурсах, засобах та обладнанні.

Все це дозволяє забезпечити готовність відомчих закладів охорони здоров’я до прийому хворих у разі ускладнення епідемічної ситуації та появі хворих серед прикордонників.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси