За рік роботи прикордонники продовжували системно розвиватися та надійно охороняти кордон Батьківщини

НАЗАД
27 травня 2017 09:56

За рік роботи Державна прикордонна служба України продовжувала системний розвиток в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України. Нині відомство демонструє свої найкращі якості і попри всі наявні виклики та динамічну обстановку виконує завда

28 травня в Україні відзначається професійне свято охоронців кордону – День прикордонника.

За рік роботи Державна прикордонна служба України продовжувала системний розвиток в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України. Нині відомство демонструє свої найкращі якості і попри всі наявні виклики та динамічну обстановку виконує завдання, які визначені керівництвом держави та народом України.

Лише протягом року, що минув від минулорічного професійного свята на державному кордоні, адмінмежі з ТОТ АР Крим та лінії розмежування прикордонниками оформлено понад 89,5 мільйонів осіб та майже 20,3 мільйонів транспортних засобів. При цьому відмічалося стале зростання пасажиро-транспортних потоків. В той же час відмовлено в пропуску понад 29 тисячам особам.

У ході прикордонного контролю було виявлено майже 600 підроблених документів, припинено 100 спроб перетинання кордону з використанням чужих документами та 8,5 тисяч – за недійсними тощо.

За визначений період також затримано понад 2,5 тисяч нелегалів, з яких 850 – за незаконне перетинання кордону, ще майже 3,5 тисячам потенційних мігрантів відмовлено в пропуску в Україну. Крім того, на кордоні було виявлено та вилучено 760 одиниць зброї, майже 14 тисяч боєприпасів, 17 кілограмів вибухівки, 210 кілограмів наркотичних і психотропних речовин. Припинено незаконне переміщення товарів на суму 760 мільйонів гривень, при цьому найбільш поширеною залишалась контрабанда сигарет (затримано понад 6,2 мільйонів пачок тютюнових виробів).

Крім того, протягом 12 місяців затримано понад 1,4 тисячі автомобілів, з яких 116 знаходилися в розшуку, а майже 900 використовувалися порушниками у протиправній діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси