За результатами соціологічного дослідження Держприкордонслужбі довіряє понад 50% українців

НАЗАД
06 жовтня 2018 09:14

Державна прикордонна служба постійно розвивається та системно реформується в рамках загальної реформи сектору безпеки та оборони України і відповідно до вимог сучасності.

Систематично у відомстві на всіх рівнях проводиться детальний аналіз стану справ за всіма напрямками для подальших кроків та вирішення проблемних питань.

Але крім внутрішнього оцінювання діяльності Держприкордонслужби, аналіз роботи відомства проводять різноманітні незалежні організації. Зокрема, Міжнародна організація з міграції замовила у GFK Ukraine соціологічне дослідження громадської думки подорожуючих громадян щодо проявів корупційних дій в пунктах пропуску на державному кордоні. Опитування тривало місяць і проводилось в пунктах пропуску «Краківець», «Бориспіль», «Харків», «Одеса», «Дніпро».

За результатами зазначеного соціологічного дослідження загальний рівень довіри до прикордонників продовжує підвищуватися. Так, в аеропортах він збільшився на 2% у порівнянні з аналогічним минулорічним опитуванням.

Крім того, збільшився на 8% рівень повної задоволеності проходженням паспортного контролю у пункті пропуску «Краківець», зараз він складає 63%. В аеропортах він залишився на досить високому рівні – це 83%.

Досить вагомим показником у порівнянні з минулорічними даними – удвічі зменшилась частка громадян, які особисто фіксували чи від знайомих дізнавалися про випадки хабарництва з боку прикордонників. При цьому зменшилася частка громадян, які впевнені, що корупціонери-прикордонники викриті на хабарництві залишаються безкарними.

Також, соціологічне дослідження щодо довіри громадян до суспільних інститутів проводив Центр Розумкова. Зокрема, були опитані респонденти від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. За підрахунками Державній прикордонній службі довіряє 50,7% українців.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси