За поточний рік зафіксовано 27 особистих погроз та 11 випадків побиття прикордонників

НАЗАД
16 листопада 2018 12:04

Державна прикордонна служба України постійно здійснює системний комплекс заходів, направлений на протидію протиправній діяльності на державному кордоні України.

Державна прикордонна служба України постійно здійснює системний комплекс заходів, направлений на протидію протиправній діяльності на державному кордоні України. Всі заходи проводяться як спільно з іншими правоохоронними органами, так і самостійно.

Проте незмінна позиція прикордонників щодо протидії контрабандній діяльності, постійно стикатися з опором протиправних елементів. Правопорушники, перешкоджаючи прикордонникам виконувати службові обов’язки, досить часто наражають правоохоронців на небезпеку та створюють загрозу їхньому життю. І, на жаль, з кожним роком кількість таких випадків зростає.

Лише з початку поточного року зафіксовано 27 особистих погроз співробітникам Держприкордонслужби, 11 фактів побиття військовослужбовців та 10 випадків пошкодження службових автомобілів та особистого майна прикордонників.

Зокрема влітку поточного року, намагаючись чинити тиск на прикордонників в Ужгороді, був спалений автомобіль співробітника Держприкордонслужби.

У Закарпатській області порушники закидали камінням прикордонний наряд, до складу якого входили курсанти Національної академії Держприкордонслужби, які нещодавно прибули в область з метою посилення охорони державного кордону.

Крім того, у Закарпатській області контрабандисти побили офіцера Мукачівського загону, який зафіксував переміщення товарів через українсько-румунський кордон квадрокоптером, та вистрілили йому в спину з травматичного пістолета.

А на Сумщині правопорушник, намагаючись незаконно прорватися через кордон з Росією, на автомобілі «УАЗ» здійснив наїзд на прикордонника. Транспортним засобом контрабандист віз шуби, жилети, дублянки, шкіряні куртки, пуховики, трикотажні вироби в асортименті та партію біжутерії та годинників.

Державна прикордонна служба України вкотре наголошує, що, незважаючи на зростаючий супротив організаторів злочинної діяльності, заходи з посилення прикордонного режиму та протидії протиправній діяльності на кордоні триватимуть й надалі, та будуть значно посилюватись.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси