За порушення кордону під час заборони в’їзду в Україну громадянину Молдови загрожує до 3 років позбавлення волі

НАЗАД
23 жовтня 2020 11:02

Чоловіка, який порушив кордон із Молдови в Україну, затримали у Болградському районі Одещини прикордонники Ізмаїльського загону.

Порушник намагався непомітно обійти пункт пропуску «Виноградівка». Про рух невідомої особи у бік нашої країни охоронців кордону повідомили колеги із сусідньої Молдови. Від них порушник утік, але потрапив до українського прикордонного наряду.

Затриманий виявився 44-річним жителем прикордонного з Україною Кагульського району Молдови. Розповів, що намагався потрапити до родичів, які, нібито, проживають у місті Болград. Проте з’ясувалося, що затриманий уже мав проблеми з українським законодавством, за що отримав заборону в’їзду в нашу країну на 3 роки. Враховуючи це, прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 332-2 ККУ «Незаконне перетинання державного кордону України» до слідчого відділу СБУ.

Нагадаємо, що стаття з’явилася у Кримінальному кодексі України два роки тому, у жовтні 2018 року. Серед іншого нею передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі до трьох років за незаконне перетинання кордону особою, якій заборонено в’їзд на територію України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси