За минулу добу в Україну в’їхало більше 560 іноземних спостерігачів за виборами Президента України

НАЗАД
27 березня 2019 13:19

За наявними даними, з метою участі в незалежному спостереженні за виборами Президента України у 2019 році, очікується прибуття в нашу країну за списками ЦВК більше 2300 іноземних спостерігачів.

Тільки за минулу добу співробітники Держприкордонслужби на державному кордоні оформили на в`їзд в Україну більше 560 спостерігачів. При цьому загалом вже оформлено понад 1150 таких осіб.

Як відмічав Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, прикордонне відомство в цьому питанні співпрацює з ЦВК, СБУ, Нацполіцією.

«Іноземні спостерігачі акредитовані, відповідно, списки ЦВК нам надала. Ми попередньо їх перевіряємо, і вони вже прибувають в Україну», - відмічав очільник ДПСУ.

Петро Цигикал також наголошував, що в даний час ніхто з російських спостерігачів офіційно український кордон не перетинав і таких прецедентів поки не було.

В той же час Голова ДПСУ зазначав про випадки, коли під виглядом представників ОБСЄ, або представників інших іноземних ЗМІ їдуть громадяни Росії, які хочуть висвітлювати події в Україні, в таких випадках прикордонники їх повертають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси