За хабар українка планувала незаконно вивезти доньку за кордон

НАЗАД
21 вересня 2018 09:28

На кордоні з Польщею прикордонники не пропустили нашу 44-річну співвітчизницю, яка намагалася незаконно вивезти неповнолітню доньку по підробленому документу.

Учора ввечері у громадянки України, яка їхала зі своєю 10-річною донькою через пункт пропуску «Краківець», прикордонники Мостиського загону виявили підроблене доручення на вивезення дитини закордон. З’ясувалось, що батько дівчинки на момент видачі заяви перебував за межами України. Аби змінити рішення прикордонників щодо відмови у виїзді неповнолітньої за кордон, жінка спробувала заплатити військовослужбовцям 50 євро. На таку пропозицію охоронці кордону відповіли категоричною відмовою, а вчинене правопорушення задокументували.

Громадянку України з дитиною через кордон не пропущено. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень за статтями 358 та 369 КК України.

Нагадаємо, що 28 серпня 2018 року,  набрав чинності Закон України № 2475-VIII «Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання» та постанова № 619 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Такі внесення змін до законодавства у цій сфері зроблені, перш за все, для захисту прав дітей, а також аби врахувати інтереси обох батьків.

З деталями можна ознайомитися на нашому сайті: https://dpsu.gov.ua/ua/news/V-Ukraini-udoskonaleno-poryadok-vivezennya-ditey-za-kordon/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси