З початку спецоперації «Кордон-2018» затримано більше 120 нелегальних мігрантів

НАЗАД
05 липня 2018 10:46

З 24 квітня під загальною координацією Держприкордонслужби в Україні триває масштабна спецоперація «Кордон-2018».

Спільна спеціальна прикордонна операції спрямована на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, у тому числі протидію нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів. Крім підрозділів прикордонного відомства, в операції беруть участь підрозділи взаємодіючих структур, ЗСУ й прикордонні відомства суміжних держав, зокрема Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії і Молдови та міжнародних організацій – Frontex, Eubam, Interpol, Europol.

Загалом з початку проведення операції «Кордон-2018» затримано майже 1,6 тисячі порушників державного кордону і прикордонного режиму, більше 120 нелегалів та не пропущено в Україну близько 800 потенційних нелегальних мігрантів. Крім того, за цей період виявлено понад тисячу одиниць зброї та боєприпасів, майже 55 кілограмів наркотичних засобів, викрито переміщення більше мільйона пачок сигарет та близько 400 тисяч літрів горілчаних виробів.

У разі необхідності до операції залучається резерв Держприкордонслужби, курсанти Національної академії відомства та спільні міжвідомчі групи на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску. Повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону проводиться із застосуванням прикордонної авіації, у тому числі й безпілотної. До того ж, крім прикордонних службових собак залучаються взаємодіючі кінологічні підрозділи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси