З початку року у Держприкордонслужбі задокументовано понад 500 відмов прикордонників від хабарів

НАЗАД
24 липня 2018 09:12

У Державній прикордонній службі України постійно проводяться заходи з протидії корупції та недопущення втягування персоналу у протиправну діяльність.

В пункті пропуску «Кучурган» дві громадянки Молдови що слідували пішки на вхід та вихід з України, запропонували військовослужбовцям Білгород-Дністровського загону хабарі на загальну суму 700 гривень. Одна жінка таким чином намагалась вирішити питання безперешкодного перетину кордону, інша – для не притягнення її до адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні. 

По 50 євро пропонували правоохоронцям Чопського й Мостиського загонів громадяни України та Туреччини. Факти дачі хабарів зафіксовано в пунктах пропуску « Ужгород» і «Краківець» за безперешкодний пропуск через кордон та за пропуску авто іноземної реєстрації без відповідних документів.

Крім того, громадянин Туреччини, що прямував до України через пункт пропуску «Бачівськ» намагався «домовитися» із прикордонниками Сумського загону. Іноземець вирішив, що тисяча російських рублів врятують його від кримінальної відповідальності за підроблення документів та їх використання.

Усі випадки задокументовано встановленим порядком. Стосовно всіх громадян до Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної грошової винагороди службовій особі».

Загалом з початку року у Держприкордонслужбі задокументовано понад 500 відмов прикордонників від хабарів, а стосовно правопорушників оформлено протоколи за статтею, що передбачає кримінальну відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси