(ВІДЕО) З нагоди професійного свята прикордонників відзначили державними та відомчими нагородами

НАЗАД
30 квiтня 2020 14:49

Вітання охоронцям кордону також надійшли від Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра та Міністра внутрішніх справ, народних депутатів та відомих зірок і всіх тих, хто підтримує українських прикордонників.

День прикордонника 2020 року увійде в літопис охоронців державного кордону України як найбільш лаконічний щодо урочистостей, та разом з тим люди, які присвятили своє життя справі захисту рубежу Батьківщини не залишилися без уваги керівництва Держави та Служби.

У цей день керівництво Державної прикордонної служби провело церемонію покладання квітів до пам’ятників Захисникам кордонів Батьківської землі у парку «Перемога» та на вулиці Золотоворітській у Києві.

Голова Державної прикордонної служби України полковник Сергій Дейнеко привітав особовий склад відомства у режимі онлайн через соціальні мережі.

Вітання охоронцям кордону також надійшли від Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра та Міністра внутрішніх справ, народних депутатів та відомих зірок і всіх тих, хто підтримує українських прикордонників.

«Саме ви, охоронці кордону, гідно стримуєте агресора на сході, привітно зустрічаєте та проводжаєте гостей нашої країни на залізничних, автомобільних, морських, річкових, поромних, повітряних та пішохідних пунктах пропуску через державний кордон України, протидієте кримінальним та адміністративним правопорушенням», - відмітив у привітанні Володимир Зеленський.

Крім того, відповідно до Указу Президента України №161/2020 від 30 квітня 2020 року Голові Державної прикордонної служби України Сергію Дейнеку присвоєно військове звання «генерал-майор». Таке ж звання отримав і перший заступник Голови відомства Володимир Нікіфоренко.

Також вартові держрубежу отримали державні та інші нагороди і відзнаки. Зокрема, відповідно до Указу Президента України державними нагородами України та почесними званнями були відзначені 12 прикордонників.

Прикордонники з різних регіонів України отримали орден «За заслуги» ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні», «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «Захиснику Вітчизни», «За працю і звитягу», а 3 представникам Держприкордонслужби присвоєно почесні звання України.

Окрім державних нагород понад 700 прикордонників нагороджено медалями та нагрудними знаками Державної прикордонної служби України, понад 40 охоронців кордону отримали відзнаки Міністра внутрішніх справ України, більше 30 військовослужбовців нагороджено відзнаками Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси