З Росії під виглядом біодобавок для тварин намагалися ввезти 3 кг наркомісткої речовини, ймовірно героїну

НАЗАД
26 серпня 2021 11:41

Виявити пакунок з білою кристалічною речовиною допоміг натренований на пошук наркотиків службовий собака Держприкордонслужби.

Підозрілу речовину виявили в пункті пропуску «Гоптівка», що у Харківській області. Під час прикордонно-митного оформлення мікроавтобуса Mercedes-Benz Sprinter, яким з РФ повертався українець 1967 року народження, прикордонний пес спрацював на одну з сумок. Всередині був запаяний поліетиленовий мішечок, вагою майже 3 кг, наповнений дрібними білими кришталиками. Експрес-аналіз показав, що знайдена речовина містить наркотичні речовини за індикатором «героїн, морфін, бупренорфін».

Водій автомобіля пояснив, що наркокур’єром став ненавмисно, оскільки займається нерегулярними перевезеннями людей та іноді вантажів. Він, розповів, що віз із Росії біодобавку для тварин на замовлення однієї фірми. Повідомити під час прикордонно-митного оформлення про передачу водій, начебто, забув.

Так це чи ні встановлюватимуть компетентні органи. Вирішується питання щодо початку досудового розслідування за ст. 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

Виявлену кристалічну речовину направлено на експертизу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси