Як прикордонники «фальшивих» європейців викрили

НАЗАД
02 грудня 2019 16:01

П'ятьох громадян Ірану, які намагалися провернути афери в аеропорту «Бориспіль», викрили сьогодні співробітники Держприкордонслужби.

Скористатися підробленими документами та вилетіти до країн Європейського Союзу іноземцям, які транзитом прямували через Україну, завадили військовослужбовці Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та представники прикордонного оперативно-розшукового підрозділу.

До подорожей, як з'ясувалося, іноземці ретельно готувались, адже придбали не тільки по два квитки у різні напрямки, а й підроблені паспорти.

У першому випадку двоє громадян Ірану – чоловік та жінка, використовуючи підроблені паспортні документи громадян Ізраїлю, намагались вилетіти до Барселони. При цьому іноземці приховали свої справжні іранські документи та квитки до Тбілісі. Як встановили прикордонники – у паспортах, що використовували горе-мандрівники, замінені сторінки з установчими даними. Зі слів іноземців – підроблені закордонні паспорти вони придбали в Єревані, заплативши за них кожен по три тисячі доларів США.

Інші громадяни Ірану – двоє чоловіків та жінка, спочатку повідомили, що летять до Єревану, пред’явивши відповідні квитки та паспорти. Але пильність допомогла прикордонникам вивести іноземців «на чисту воду». Виявилося, що «завбачливі туристи» мали з собою підроблені документи громадян Іспанії, по яким планували потрапити на інший рейс – до однієї з країн Євросоюзу. Під час розмови іноземці повідомили, що підроблені паспорти придбали в Греції. Зі слів фальшиві документи обійшлися їм у 1 100 доларів США кожний. Цікавим також було те, що 45-річна іранка хотіла видати себе за громадянку Іспанії, на 10 років молодшою за себе.

Прикордонники притягнули іноземців до адміністративної відповідальності, на три роки заборонили їм в’їзд на територію України, а підроблені документи вилучили.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси