Взаємодію відпрацьовано, правопорядок на кордоні з Білоруссю забезпечено. Операція «Полісся» триває…

НАЗАД
24 грудня 2021 10:58

Спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся» триває місяць.

Вона координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ, СБУ, ДСНС, іншими задіяними резервами і проходить у межах п’яти областей, що межують з Білоруссю.

Головним завданням операції є забезпечення безпеки у прикордонних районах та безпосередньо на кордоні України з Білоруссю, зокрема, нарощення спроможностей для оперативного реагування на спроби масового порушення держрубежу мігрантами. З цією метою у прикордонних районах розміщені резерви Держприкордонслужби, Національної гвардії, Нацполіції. На випадок різкої зміни обстановки відпрацьована можливість оперативного прибуття резервів на будь-яку ділянку кордону протягом 30-60 хвилин. Для цього передбачене використання вертольотів, автомобільної та спеціальної техніки.

В рамках операції відпрацьовані механізми реагування на загострення обстановки, які передбачають організацію взаємодії силових структур, органів місцевої влади, громадськості.

Нагадаємо, що для керівництва операцією та оперативного обміну інформацією організовано роботу Міжвідомчого координаційного штабу під керівництвом першого заступника Голови Держприкордонслдужби.

Суттєво активізована робота з інженерного облаштування державного кордону, цей процес отримав фінансову та матеріальну підтримку від Уряду та органів місцевої влади.

Для охорони кордону активно застосовується авіація, дрони, а також технічні засоби спостереження.

Під час проведення операції не зафіксовано жодного порушення українсько-білоруського кордону поза пунктами пропуску. У пунктах пропуску зафіксовано лише одну спробу в’їзду в Україну 15 іноземців з Близького Сходу, які не змогли підтвердити мету прибуття у нашу країну.   

Також були зафіксовані спроби ворожої пропаганди скомпрометувати заходи, які проводяться у рамках операції «Полісся». Зокрема було кілька спроб ширити фейкову інформацію про нібито затримання та розстріл груп нелегалів українськими військовими. Ця інформація була оперативно виявлена та спростована.  

У ході спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся» реалізовано весь необхідний комплекс заходів – від системи управління залученими силами – до злагодженості дій на державному кордоні.

Спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся» триває, а досвід її проведення буде врахований й на інших ділянках кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси