Введений Держприкордонслужбою біометричний контроль підвищує безпеку як на кордоні, так і в країні

НАЗАД
26 квiтня 2018 09:34

Загалом біометричний контроль співробітники Держприкордонслужби здійснюють у 157 пунктах пропуску та 3 контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.

Для забезпечення національної безпеки, посилення контролю за в’їздом в Україну та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України Державною прикордонною службою з 1 січня 2018 року в міжнародних пунктах пропуску у повному обсязі був введений біометричний контроль для громадян 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику. До решти іноземців обов’язкова фіксація біометричних даних застосовується за результатами аналізу та оцінки ризиків.

Загалом біометричний контроль співробітники Держприкордонслужби здійснюють у 157 пунктах пропуску та 3 контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим доукомплектовано сканерами відбитків пальців понад 400 автоматизованих робочих місць, розгорнуто понад 32 нових робочих місць. У залізничних пунктах пропуску використовується понад 420 портативних сканерів. Проведено модернізацію сховища зберігання біометричних даних. Крім того, надано можливість Державній міграційній службі України отримувати інформацію з системи фіксації біометричних даних та вносити її до Національної системи верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Всього з початку 2018 року оформлено понад 193 тисячі осіб, із них - понад 140 тисяч – громадяни Росії.

Варто зазначити, що окрім покращення безпекової складової при перетинанні кордону та вдосконалення системи прикордонного контролю, введення біометричного контролю значно зменшить потрапляння в нашу країну іноземців з країн ризику та осіб без громадянства, і дозволить відслідковувати додержання правил перебування їх на території України, а також підвищить безпеку в країні в цілому.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси