Втопити сітки, втікати, чинити опір, поскаржитися поліції на дії прикордонників – зухвалий рибалка спробував все…

НАЗАД
26 квiтня 2020 11:47

Учора ввечері прикордонники Чернігівського загону виявили рибалку, який орудував забороненими знаряддями лову у затоці Дніпра, неподалік кордону, біля села Старик.

Побачивши наряд правоохоронців спритник втопив свої тенета та спробував втекти. Коли прикордонники таки наздогнали рибалку він почав чинити опір. А коли збагнув, що вже не уникне відповідальності «зіграв ва-банк» – зателефонував до Нацполіції та поскаржився на ніби то неправомірні дії прикордонників та погіршення стану свого здоров’я.

Поліцейські не забарилися, за лічені хвилини патрульні разом із бригадою швидкої допомоги із Михайло-Коцюбинського прибули до прикордонного підрозділу. Така швидка реакція правоохоронців та медиків мала справді чудодійну силу – ще кілька хвилин тому недужий рибалка дивним чином зцілився, та за результатами опитування не мав жодних претензій до охоронців кордону.

Відповідати за свої дії винахідливий браконьєр буде аж за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: № 85 «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу», №185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону» та № 202 «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду – виїзду».

А поки прикордонники здійснювали підготовку матеріалів адмінпровадження, дільничний інспектор цього ж відділу повідомив про виявлення ще одного рибалки на тій самій затоці Дніпра. Другий виявився не таким активним, тож охоронці кордону і заборонені знаряддя лову вилучили і відповідні протоколи про адмінправопорушення склали без жодного супротиву.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси