Володимир Зеленський відзначив українських прикордонників державними нагородами

НАЗАД
30 квiтня 2021 10:39

З нагоди Дня прикордонника України Президент Володимир Зеленський підписав указ № 182/2021 про відзначення державними нагородами захисників українського кордону.

Згідно з документом, за значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, захист суверенітету й територіальної цілісності України нагороджено 11 прикордонників:

орденом Данила Галицького – полковника ВИЧАЛКІВСЬКОГО Ігоря Володимировича, підполковника ЧАПЛЯ Віталія Михайловича;

медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ст. – підполковника ХАРЧЕНКО Володимира Івановича, капітана ПРОНЬКО Дмитра Ігоровича, старшого прапорщика ТОЛМАЧОВА Олександра Михайловича;

медаллю «За військову службу Україні» – полковника ГУРНЯКА Михайла Олександровича, підполковника ВАСИЛЬЧУКА Миколу Миколайовича, майора ПРОЦКІВА Юрія Ігоровича;

медаллю «Захиснику Вітчизни» – старшого прапорщика ВАКУЛКО Тамару Іванівну, прапорщика АРНАУТ Миколу Володимировича;

медаллю «За працю і звитягу» – полковника у відставці ВАЛЬКО Миколу Васильовича.

Володимир Зеленський відзначив особливий внесок захисників державних рубежів у забезпечення територіальної цілісності та суверенітету України.

«Сьогодні прикордонник України – не лише обличчя країни, яке бачать люди під час перетину державного кордону в пунктах пропуску. Це – насамперед захисник держави, відповідальний перед народом за непорушність кордону та його безпеку», – зауважив Президент.

Як нагадав Глава держави, прикордонники одними з перших стали на захист України у 2014 році, демонструючи вірність країні та незламний дух.

«Надійна охорона державного кордону залежить не лише від сучасної зброї та техніки, а насамперед від людей, від їхньої фаховості, рішучості та готовності захищати. Вірю, що незабаром наші кордони знову стануть мирними. Бажаю українським прикордонникам професійних успіхів, щастя й добробуту їхнім родинам», – зазначив Глава держави.

Керівництво Держприкордонслужби взяло участь в урочистостях присвячених з нагоди свята. Прикордонники Адміністрації відомства поклали квіти до пам’ятника Захисникам кордонів Вітчизни усіх поколінь, а також біля Стіни пам'яті полеглих захисників України в російсько-українській війні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси