(ВІДЕО) Володимир Зеленський перевірив готовність КПВВ у Щасті до початку пропускних операцій

НАЗАД
06 листопада 2020 20:04

Сьогодні Володимир Зеленський з робочим візитом перебував в районі ООС на Луганщині. У місті Щастя Президент України разом з представниками дипломатичних місій перевірив готовність відкриття нового контрольно-пропускного пункту через лінію розмежування.

«Це дуже сучасний КПВВ, дуже швидко побудували ЦНАП, який надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях», – зазначив Президент.

Глава держави також відмітив, що важливо щоб люди з тимчасово окупованих територій бачили яка Україна сучасна, комфортна й безпечна.

Керівник Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Дейнеко доповів, що на даний момент прикордонники повністю готові до початку пропускних операцій у КПВВ «Щастя», який функціонуватиме в межах дорожнього коридору Луганськ-Весела Гора-Щастя-Новоайдар.

Для забезпечення діяльності нового контрольного пункту залучена необхідна кількість інспекторів з перевірки документів та інспекторів-кінологів зі службовими собаками.

Він відмітив, що в КПВВ передбачається як пропуск пішоходів, так і громадян на транспортних засобах. Для цього на пішохідному напрямку встановлено модулі паспортного контролю, де обладнано 24 робочих місця з перевірки документів. На автомобільному напрямку прикордонники тимчасово використовуватимуть сучасні програмно-технічні комплекси автоматизованого контролю на базі автомобіля "Фіат Дукато", кожен з яких обладнаний по три робочих місця для інспекторів прикордонної служби.

Також Володимир Зеленський відвідав відділення «Ощадбанку», пошту та Центр надання адміністративних послуг, які розташовані поруч з контрольним пунктом. Він зауважив, що завдяки наявності відділення банку на цьому КПВВ можна здійснювати банківські операції та обмін валют. Крім того, є аптека й кімната матері та дитини.

«Все сучасне, прекрасні умови як для людей, які будуть отримувати ці послуги, так і для людей, які працюють тут», – сказав Володимир Зеленський.

Президент додав, що на КПВВ обладнана окрема смуга для гуманітарних вантажів, що дуже важливо. Також у межах розбудови інфраструктури КПВВ «Щастя» проведено ремонт мосту через річку Сіверський Донець та завершується відновлення дорожнього покриття автотраси Н-21.

«Для нас важливо, щоб усі побачили, яка велика робота зроблена, на якому все високому рівні. Щоб люди, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, бачили, яка Україна: сучасна, асфальтована, мирна й безпечна», – зазначив Володимир Зеленський.

Відмітимо, що пропускна спроможність КПВВ становить до 15000 осіб та до 5000 транспортних засобів на добу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси