Володимир Зеленський і Майя Санду наголосили на важливості спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні

НАЗАД
12 сiчня 2021 16:15

Президенти України та Молдови відзначили важливість спільної боротьби з контрабандою на українсько-молдовському кордоні, зокрема на придністровській ділянці.

«Це дійсно важлива сфера співпраці, враховуючи, зокрема, й наше прагнення інтеграції до спільного ринку з Європейським Союзом», – зауважив Президент України у своїй заяві за результатами зустрічі.

Також під час перемовин у Києві Президент України наголосив, що амбітний проєкт будівництва сучасної магістралі, яка з’єднає Київ та Кишинів, дасть змогу скоротити час подорожі між столицями держав до п’яти-шести годин, що активізує торгівлю, спростить транзит та покращить міжлюдські контакти.

Зі свого боку Президент Молдови зазначила, що під час зустрічі з Володимиром Зеленським було домовлено про активізацію діалогу по лінії профільних установ двох країн, включно з продовженням діяльності робочих груп та двосторонніх галузевих комісій з поточних питань. Зокрема сторони обговорили необхідність пошуку рішень у питаннях гарантування безпеки на спільному державному кордоні, охорони навколишнього середовища, співпраці в енергетичній галузі, питаннях взаємного визнання права власності відповідно до норм міжнародного права та в інтересах обох держав, розвитку двосторонньої торгівлі, лібералізації міжнародних перевезень між Україною та Молдовою, а також у питаннях експлуатації Дністровської ГЕС.

«Ми домовилися пришвидшити пошук рішення для забезпечення взаємних поїздок на підставі посвідчення особи, що принесло б користь громадянам обох держав», – зауважила Майя Санду.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси