Військовослужбовці Держприкордонслужби змагаються за Кубок України з універсального бою

НАЗАД
20 жовтня 2018 10:28

Чемпіонат Кубку України з універсального бою серед чоловіків та жінок стартував у місті Хмельницькому.

В чемпіонаті беруть участь 132 спортсмени з 12 регіонів України. Серед учасників в турнірі змагаються 45 військовослужбовців Державної прикордонної служби України, зокрема курсанти Національної академії відомства та учасники антитерористичної операції із Кінологічного навчального центру, що у Великих Мостах. Також в арсеналі команди прикордонників – 7 майстрів спорту України, 11 кандидатів у майстри спорту України та 2 чемпіони Європи.

В урочистому відкритті чемпіонату Кубку України з універсального бою взяли участь президент Громадської організації «Українська спортивна федерація «Універсальний бій», заслужений працівник фізичної культури та спорту Микола Подоляк, віце-президент даної Громадської організації, директор Департаменту особового складу Держприкордонслужби України Микола Маланчій, ректор Національної академії Держприкордонслужби України Олег Шинкарук.

На початку чемпіонату Микола Маланчій побажав усім учасникам перемоги, впевненості у собі та у своїх силах.

«Бажаю всім учасникам змагань – перемоги, в першу чергу, перемоги над собою. Впевнений, що ці змагання подарують вболівальникам яскраві і незабутні враження від чесної та безкомпромісної боротьби. Бажаю всім спортивного азарту, сили, волі до перемоги, успіху і тільки гарного настрою. Нехай переможе найсильніший», –  наголосив директор Департаменту особового складу Держприкордонслужби.

«Ми пишаємося тим, що серед персоналу Національної академії є люди, на чию честь неодноразово підіймався прапор України та лунав Державний Гімн України, які довели усьому світові, що український спорт і українські спортсмени мають найвищий ґатунок, що наша держава є спортивною державою світового рівня», - зазначив ректор Національної академії Олег Шинкарук.

Загалом, змагання поділені на декілька етапів. Спочатку учасники повинні подолати смугу перешкод. Так, під час першого етапу спортсмени виконують метання ножів та стрільбу з пневматичної зброї. Далі на учасників очікують змагання на рингу, що проходять у двох версія – «лайт» та «класика». Змагання триватимуть три дні. 

У цих змаганнях приймає участь і курсантка 3 курсу факультету іноземних мов і гуманітарних дисциплін прикордонного навчального закладу Діана Ступачук. Для юної дівчини це не перші змагання. Спортсменка вже встигла вибороти 2 перемоги під час участі у чемпіонатах України з універсального бою.

«Змагання – це для мене шанс показати собі та іншим свої сили і уміння. Крім того, цей вид спорту гартує не тільки мою фізичну силу, але й силу духу та стійкість», - розповіла Діана.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси