Високопрофесійні оператори БПЛА на охороні державного кордону

НАЗАД
18 грудня 2020 12:40

Днями у Головному центрі підготовки особового складу, що в Оршанці, завершилася підготовка операторів безпілотних літальних апаратів

Навчання проходило за програмою підготовки операторів безпілотних літальних апаратів коптерного типу. Майже два десятки прикордонників з різних прикордонних загонів опановували новітні зразки безпілотної авіаційної техніки, а саме безпілотні літальні апарати Matrice 200V2.

Прикордонники вивчали нормативно-правові акти, адміністративно-розпорядчі документи з організації польотів та інженерно-авіаційного забезпечення. Розглядали структуру й порядок використання повітряного простору України. Вивчали заходи безпеки під час виконання польотів, основи аеродинаміки, повітряної навігації, авіаційної метеорології, а також розглядали способи та тактики застосування безпілотних літальних апаратів в охороні державного кордону.

Під час навчально-тренувальних та контрольних польотів оператори виконували обстеження визначеного району на предмет виявлення порушників, супроводжували їх та координували на них прикордонні наряди. Також особливу увагу звернено на виконання супроводу рухомого об’єкта, ефективному використанню усіх можливостей безпілотних літальних апаратів під час виконання різноманітних завдань з повітряної розвідки.

За підсумками навчання, військовослужбовці продемонстрували достатній рівень знань, умінь та готовність до виконання завдань з повітряного моніторингу державного кордону.

Варто зазначити, що за чотири роки використання БПЛА персоналом Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу підготовлено (перепідготовлено) майже 350 вузькопрофільних фахівців з експлуатації БПЛА. 

Наразі безпілотні авіаційні комплекси (апарати) продовжують активно використовуються для ведення повітряного моніторингу державного кордону та прикордонних районів, територіального моря, виключної морської економічної зони України.   

Загалом цього року за допомогою безпілотників було виявлено та затримано 15 порушників кордону, 7 маломірних плавзасобів, декілька автомобілів, а також інші БПЛА, які правопорушники намагалися використати у протиправній діяльності.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси