Відомчі фахівці з запобігання та виявлення корупції обговорювали актуальні проблеми конфлікту інтересів

НАЗАД
13 листопада 2019 15:18

Під час заходу до присутніх доведено основні положення чинного законодавства в частині питань конфлікту інтересів.

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби, з метою підвищення професійної кваліфікації керівного складу регіональних управлінь та органів охорони кордону, співробітників підрозділів запобігання та виявлення корупції, провідних інспекторів з антикорупційної діяльності і позаштатних фахівців з питань запобігання корупції органів та підрозділів охорони кордону було проведено службову нараду в режимі відео конференції. На нараді розглядалися теми: «Виникнення конфлікту інтересів, типові ситуації та шляхи їх врегулювання» і «Запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням».

Під час заходу до присутніх доведено основні положення чинного законодавства в частині питань конфлікту інтересів, спільної роботи близьких осіб, корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, теоретичну основу визначення цих понять, їх характеристику, складові частини, основні відмінності, види та міри юридичної відповідальності за відповідні порушення.

На загальне обговорення виносились типові практичні ситуації і кожен з учасників міг запропонувати свій варіант їх вирішення. Інтерактивна частина заходу дала можливість поставити найбільш актуальні запитання, які стосувалися застосування антикорупційного законодавства на практиці. 

В рамках проведення заходу окрему увага зосереджувалась також і на основних змінах, які були внесені до антикорупційного законодавства протягом 2019 року, необхідності їх якісного роз’яснення особовому складу відомства та контролю за їх дотриманням.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси