Відділ спеціальних дій Одеського загону Морської охорони провів спеціальний підготовчий табірний збір

НАЗАД
11 червня 2020 12:25

Всі завдання за планом підготовки об’єднані були єдиною легендою: підрозділ отримав завдання висунутись на віддалену прибережну ділянку у контрольованому прикордонному районі, розгорнувши там табір, забезпечити протидію ймовірним диверсійним проявам.

Протягом тижня бійці, розгорнувши польовий табір на Тендрівській косі, вправлялися у різноманітних вміннях. Відпрацьовувалися заняття з інженерної та вогневої підготовки, з тактичної медицини та особистої безпеки. Обов’язковим був щоденний комплекс фізичних вправ на витривалість із запливом на 1000 метрів у спеціальному спорядженні.

«Такий вихід для «спеців» Одеського загону Морської охорони є традиційним, тож умови задачі відомі, колектив сформований та тренований, але по-перше, щоразу є природні особливості місцевості, різні погодні умови, є нові члени команди, що не проходили такого табірного збору та й для тих, хто має досвід, в нашій справі зайвих тренувань не буває», - каже командир підрозділу.

Доцільність та потреба таких вмінь і навичків зрозуміла з огляду на призначення підрозділу - відділ спеціалізується на діях в особливих, кризових ситуаціях, може бути застосований на віддалених, в тому числі і від цивілізації, ділянках кордону.

Отже, в кожному завданні, від встановлення наметів до забезпечення безпеки табору в нічний час, від орієнтування на місцевості без карти до стрільби по цілі, що раптово з’являється, від облаштування табірного побуту до надання першої медичної допомоги та зупинення критичної кровотечі, було враховано розгортання ситуацій у випадку дій підрозділу в критичних умовах.

Цього року традиційна програма табірного збору розширилась за рахунок опанування моряками-прикордонниками нового спеціалізованого малого катера «Бріг», який тільки на початку року був включений до складу спецпідрозділу.

Ретельно вивчивши всі технічні параметри та оснащення катера, бійці власноруч на практиці випробували заявлені виробниками характеристики: швидкість, маневреність, стійкість, морехідність, зв’язок та радіолокацію.

Відпрацювали й відповідні вправи штурмового реагування: вогонь по судну-порушнику, що втікає від переслідування, вогонь з катера на швидкості по групі плавців-диверсантів, підхід катером на мілину для ведення вогню по противнику, що облаштувався на береговій лінії.

Навіть не зважаючи на примхи погоди та штормове море, програму збору відпрацьовано повністю. Підрозділ отримав добрі оцінки і повернувся до виконання повсякденних обов’язків. Незабаром новий збір з відпрацювання водолазної підготовки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси