Від висвітлення надводної обстановки до розгортання нових об’єктів інфраструктури

НАЗАД
11 лютого 2019 16:21

Морська охорона продовжує заходи із посилення контролю за режимом державного кордону наявними силами та засобами, а також розглядає найближчі перспективи розгортання нового технічного устаткування, логістичного забезпечення, добору й підготовки кадрів.

Протягом тижня корабельно-катерним складом Морської охорони під час планових виходів із несення служби забезпечено супровід суден закордонного прямування від їх заходу у територіальне море України до моменту прибуття в порт призначення. Така практика дозволяє посилити режимні заходи із метою виключення спроб незаконного підходу до суден маломірних плавзасобів, здійснення інших протиправних дій у територіальному морі України.

Крім того, в рамках виходу з метою патрулювання територіального моря, прилеглої та виключної (морської) економічної зон, в районі о. Зміїний, здійснено перевезення зміни прикордонних нарядів та відповідного оснащення й дозабезпечення острівної прикордонної застави. Силами Морської охорони обстежено завданий район площею понад 700 квадратних миль. Порушень законодавства не виявлено.

Тим часом, за інформацією оперативно-розшукових підрозділів Морської охорони спільно з представниками відділів прикордонної служби Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь у кількох портах на суднах закордонного прямування було проведено комплекс заходів. За результатами роботи серед членів екіпажів іноземних суден виявлено 11 громадян України та 1 громадянина РФ, які порушили порядок в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій. Громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у 1700 грн. на кожного. Громадянину РФ заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки. Також вивчається імовірність причетності окремих осіб до відповідної організованої діяльності щодо порушення прикордонного законодавства.

За участі офіцерів Регіонального управління морської охорони відбулося низка зустрічей, в тому числі із іноземними партнерами, із питань вдосконалення системи висвітлення надводної обстановки та продовження розгортання нових об’єктів інфраструктури Морської охорони.

На об’єднаній нараді із колегами з Військово-Морських Сил та керівниками Програми EXBS та Офісу оборонного співробітництва Посольства США в Україні визначено пріоритетність завдань до 2022 року від модернізації постів технічного спостереження, проведення навчань, встановлення надпотужного радару і до створення Об’єднаного центру морських операцій.

З питань розгортання інфраструктури Морської охорони обговорювалися проектні рішення із розбудови пунктів дислокації підрозділів Морської охорони, зокрема й спеціального призначення. Наразі за всіма проектами ведеться заключне проектування.

Під час роботи виїзної колегії Адміністрації Держприкордонслужби в Одесі директори профільних департаментів мали змогу особисто ознайомитися із проведеними роботами за планом розгортання Регіонального управління морської охорони та обговорити перспективи його подальшого розвитку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси