Ветерани-прикордонники: Прикордонна служба не стоїть на місці, а впевнено розвивається

НАЗАД
17 грудня 2018 12:00

Ветерани прикордонної служби уважно слідкують за розвитком Держприкордонслужби та підтримують виважені кроки, які ведуть до позитивних змін у всіх сферах діяльності відомства.

Про це йшлося на Х конференції Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників, що проходила в Адміністрації Держприкордонслужби. Окрім підбиття підсумків за рік, на заході обговорили актуальні й проблемні питання, загальну ситуацію на кордоні та перспективи розвитку прикордонного відомства.

«Нам дуже приємно, що в цих не простих для нашої країни умовах прикордонна служба не стоїть на місці, а впевнено розвивається, осучаснюється та реформується», - зазначили ветерани-прикордонники.

Представники Громадської організації «Всеукраїнська організація ветеранів-прикордонників» окремо акцентували увагу на модернізації Морської охорони Служби, оновлення корабельно-катерного складу та розгортання нових морських підрозділів спеціального призначення. Також відмітили розвиток прикордонної авіації, що вже активно застосовується для моніторингу кордону та економічної зони, і використання безпілотної авіації. Ветерани зауважили, що така увага до модернізації та оновлення корабельно-катерного складу й авіації відбувається вперше за час незалежності України.

Крім того, в Комітеті Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників відмітили, що реформування оперативних підрозділів, збільшення глибини покриття державного кордону,  посилення розвідувальних та контр-розвідувальних компонентів з активною співпрацею з колегами с СБУ, СЗР, НПУ сприяє посиленню надійності охорони державного рубежу та його безпеці.

Також, ветерани констатували нарощення бойових та технічних спроможностей відомства, у тому числі за рахунок активного залучення міжнародної допомоги, якої за різними проектами отримано на більш ніж 850 мільйонів гривень. Вони відмітили, що неодноразово бачили результати цієї роботи під час відвідування прикордонних підрозділів, де військовослужбовці мають змогу використовувати сучасні зразки озброєння і техніки.

Від імені ветеранів, яким не байдужа доля відомства, вони висловили слова підтримки всьому багатотисячному колективу Держприкордонслужби.

«Ми переконані, курс реформ, що обрало прикордонне відомство – вірний», - відмітив Голова Комітету Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників Анатолій Макаров.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси