Ветеран-прикордонник Рустам Росул представлятиме Україну на INVICTUS GAMES-2020 в Гаазі

НАЗАД
17 жовтня 2019 14:57

Сьогодні, під час підсумкової прес-конференції відбіркової комісії в Києві оприлюднили новий склад національної команди для участі в Іграх Нескорених, що відбудуться в травні 2020 року в Гаазі.

Серед 20 українських ветеранів та військовослужбовців, які вибороли місце у збірній є й ветеран-прикордонник з м. Мукачево (Закарпатська область) Росул Рустам.

Учасників української команди обирала спеціально створена комісія під головуванням Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, до складу якої увійшли представники Мінвету, ветеранських організацій, добровольчих формувань та громадянського суспільства.

Відбір проходив відповідно до нових критеріїв міжнародної Фундації Ігор Нескорених за підсумками кількох етапів відбору (спортивні тестування, Національні Ігри Нескорених), анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом. Рішення щодо кожного учасника збірної України приймалося виключно за умови одностайного схвалення всіма членами відбіркової комісії.

Рустам Росул під час бойових дій на сході України, прикриваючи побратимів, отримав важке поранення – травму хребта, численні осколкові поранення, переніс декілька операцій, проте не втратив оптимізму.

Варто нагадати, що минулого року прикордонник – ветеран АТО Віктор Шинкарук на «Іграх Нескорених» в Сіднеї приніс Україні «срібло».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси