Верховний Суд підтвердив право на користування земельною ділянкою 100 га для прикордонників Закарпаття

НАЗАД
25 квiтня 2019 13:46

Державна прикордонна служба України продовжує вести активну роботу щодо повернення у користування органів охорони кордону відомства незаконно переданих земельних ділянок у зоні їх відповідальності.

Зокрема завдяки послідовній та наполегливій праці Департаменту юридичного забезпечення Адміністрації прикордонного відомства та групи правового забезпечення Мукачівського прикордонного загону спільно з військовою прокуратурою сьогодні, 25 квітня, Верховним Судом залишено в силі рішення судів попередніх інстанцій.

Найвищий суд у системі судоустрою України також визнав недійсним укладений Тячівською районною державною адміністрацією Закарпаття та одним з фермерських господарств договір оренди землі, щодо земельної ділянки площею майже 100 га, яка знаходиться на напрямку декількох прикордонних знаків та безпосередньо межує із контрольно-слідовою смугою державного кордону.

Зазначеним рішенням відновлено право Мукачівського прикордонного загону на користування вказаною земельною ділянкою та підтверджено статус земель оборони.

Відмітимо, що з 2016 року співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з органами прокуратури провели роботу щодо повернення у державну власність земельних ділянок загальною площею більше 840 га.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси