Ваша Величносте! Скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдатів від нашої землі

НАЗАД
22 лютого 2022 14:50

Донька прикордонника з Кропивницького, який загинув в АТО, написала листа королеві Великобританії, повідомляє Кропивницька міськрада.

«Ваша Величносте! Я, Саша Матвієнко, з українського міста Кропивницького. Мені 10 років, 7 з яких я живу без тата. Він був військовим, його вбили на війні на Донбасі. Мені дуже сумно, що ми тепер тільки вдвох із мамою. Зараз Росія знову лякає мою країну великою війною, а війна — це коли гинуть тата і багато, багато мирних людей. Я Вас дуже прошу, скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдатів від нашої землі. Я бачила на фото, що у вас маленькі правнуки. Вони щасливі, бо мають тата і маму. Я бажаю Вам миру і бути здоровою. Дуже вірю, що Ви поважна пані — Королева Великої Британії, прочитаєте мого листа і попросите російського Путіна не вбивати українських людей», - з такими словами донька загиблого Героя звернулася до Єлизавети II.

Навесні 2015 року фото трирічної дівчинки Саші, котра стискає в руці Орден «За мужність», облетіло мало не увесь світ. Нагороду вона отримала замість свого батька, прикордонника Андрія Матвієнка, який рятуючи з-під обстрілу товаришів, отримав смертельне поранення.

7 серпня 2014 року прикордонники поверталися з виконання завдання з охорони й оборони державного кордону за маршрутом м. Амвросіївка – пункт пропуску «Успенка». Не доїхавши 1 600 метрів до пункту пропуску, автомобіль УАЗ підірвався на радіокерованому фугасі. Осколками були поранені кілька військовослужбовців, серед яких і сержант Матвієнко, який помер у шпиталі.

Учора донька Андрія Матвієнка писала лист разом з мамою Іриною. З перекладом допомогла Сашина репетиторка з англійської мови.

«Ми з донькою подумали, а чим ми можемо допомогти? Наш тато зробив все, що від нього залежало, його з нами немає, але це не означає, що ми маємо сидіти склавши руки у такий важкий для України час. Можливо, ця поважна пані, прочитавши наше послання, перейметься нашим болем й долею України і зробить бодай спробу вплинути на нашого північного сусіда і стримати його агресію», - відзначила Ірина Матвієнко.

Картину із зображенням Олександри написала прикордонниця Наталья Устьянцева.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси