Вакцина не підійшла, спробували дати хабар

НАЗАД
04 жовтня 2021 15:50

Днями на Закарпатті українських прикордонників намагалися підкупити, щоб двоє угорців без необхідної вакцинації змогли перетнути кордон.

Іноземці намагалися потрапити в Україну через пункт пропуску «Вилок». Прикордонники змушені були відмовити мандрівникам, адже ті імунізувалися вакциною, яка не включена Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях. Громадянка Угорщини, яка супроводжувала своїх співвітчизників, вирішила залагодити проблему за допомогою хабаря. За пропуск своїх супутників жінка запропонувала прикордонникам 5000 форинтів. Співробітники Держприкордонслужби від неправомірної вигоди відмовилися. Щодо хабародавиці прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Нагадаємо, що зараз у зв’язку з карантинними обмеженнями забороняється перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства в яких відсутній страховий поліс, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні.

Також заборонений перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства без негативного результату ПЛР або експрес-тестування, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону; або документів що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, одужання особи від COVID-19, які відповідають вимогам, визначеним Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси