(ВІДЕО) Рішенням суду судно «Sky Moon», яке заходило в порти анексованого Криму, та його вантаж конфісковане

НАЗАД
17 березня 2017 10:10

15 березня цього року, за результатами розгляду справи щодо незаконного заходу в порти анексованого Росією Криму судном «Sky Moon», Малиновський районний суд Одеси постановив визнати капітана винним, а саме судно і вантаж – конфіскувати в дохід держави.

15 березня цього року, за результатами розгляду справи щодо незаконного заходу в порти анексованого Росією Криму судном «Sky Moon», Малиновський районний суд Одеси постановив визнати капітана винним, а саме судно і вантаж – конфіскувати в дохід держави. На капітана, громадянина Сирії, судом також накладено штраф у розмірі майже 18,5 мільйонів гривень, що складає 100 відсотків вартості товару та судна. Всім членам екіпажу судна прикордонники заборонили в’їзд в Україну строком на три роки.

Зазначимо, що судно «Sky Moon» під прапором Танзанії із вантажем 3 тис. тонн технічної соди було затримано українськими прикордонниками  на шляху із Севастополя до молдовського порту Джурджулешти 30 листопада 2016 року. Під час затримання, щоб уникнути відповідальності, екіпаж судна саботував вимоги прикордонників про зупинку, імітував несправність судна. Правопорушники прагнули посадити судно на мілину біля румунського узбережжя, за що були притягнуті до відповідальності.

В рамках комплексу спільних дій прикордонників та військової прокуратури продовжується робота щодо кримінального провадження відносно капітана судна та судновласників за статтею 332-1 ККУ (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси