(ВІДЕО) Прикордонники спільно з правоохоронцями виявили в Одесі рекордні 355 кг психотропних речовин

НАЗАД
07 вересня 2017 12:13

6 вересня спільною міжвідомчою групою у складі Держприкордонслужби України, УСБУ, Нацполіції, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, затримано членів організованої злочинної групи та виявлено рекордну для України п

6 вересня спільною міжвідомчою групою у складі представників оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, слідчого відділу і спецпідрозділу УСБУ, управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, в Одесі затримано членів організованої злочинної групи та виявлено рекордну для України партію важких та вкрай небезпечних психотропних речовин «каптагон», вагою близько 355 кг, що на «чорному ринку» може оцінюватися близько 15 мільйонів доларів США.

Встановлено, що злочинне угруповання готувало транзитне переміщення територією України каптагону до Кувейту авіаційним шляхом, приховавши їх в упаковки з надувними човнами.

Розробка злочинців правоохоронцями проводилася протягом року. Встановлено, що члени саме цього угруповання причетні до контрабанди аналогічної психотропної речовини транзитом через Україну до Кувейту, яке було здійснено минулого року.

Нагадаємо, що в серпні 2016 року генеральний директорат боротьби з наркотичними препаратами Кувейту повідомив про виявлення 1,5 млн. пігулок каптагону, які були доставлені з України у двох контейнерах з деревним вугіллям.

У ході проведення спеціальної операції, 6 вересня, близько опівночі, на виїзді з м. Одеса, правоохоронцями в мікроавтобусі, який прямував до м. Київ, виявлено 250 кг пігулок «каптагону», які в подальшому планувалися до переміщення авіаційним сполученням через аеропорт «Бориспіль» до Кувейту.

Варто зауважити, що дана психоактивна речовина є вкрай небезпечною. Вже неодноразово світові ЗМІ писали про те, що за шаленством головорізів ІДІЛ стоять саме «таблетки жаху» - потужний амфетамін «каптагон», що вбиває жалість, нівелює больові відчуття та надає фізичну витривалість. Водночас препарат викликає сильну наркозалежність,тяжкі побічні ефекти в організмі людини.

У квітні цього року в Одесі правоохоронці вже затримували аналогічну психотропну речовину, яка прибула до Одеського морського порту у контейнері з партією взуття з Сирії.

Організаторами даного каналу виявилися громадяни Російської Федерації та України, вихідці однієї з арабських країн. Організувавши транзитний канал з Сирії через Україну вони отримували шалені прибутки.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих членів злочинної групи, виявлено всі докази їх злочинної діяльності, засоби для пакування, які використовувалися для відправки каптагону в минулому році, а також ще 105 кг психотропної речовини.

Тривають оперативно-слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин злочину та оголошення про підозру членам ОЗГ. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси