(ВІДЕО) Очільники прикордонних відомств України та Азербайджану провели робочу зустріч

НАЗАД
24 сiчня 2018 10:33

В Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася робоча зустріч очільників прикордонних відомств України та Азербайджанської Республіки.

В Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася робоча зустріч очільників прикордонних відомств України та Азербайджанської Республіки Петра Цигикала і Ельчіна Гулієва.

У ході зустрічі керівники відомств обмінялися інформацією про обстановку на сухопутних та морських кордонах держав, а також в пунктах пропуску через державні кордони. Окремо звернули увагу на питання забезпечення прикордонної безпеки й організації ефективного прикордонного контролю, в тому числі із застосуванням сучасних технічних засобів.

Петро Цигикал та Ельчін Гулієв констатували високий рівень двосторонньої взаємодії в рамках Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ й обговорили подальші напрямки співпраці між прикордонними службами двох країн. Крім того, висловлювалася готовність розширювати взаємне співробітництво з метою протидії транскордонній злочинності й тероризму та необхідність консолідації зусиль у боротьбі зі спільними викликами та загрозами.

Зокрема було прийнято рішення про впровадження обміну досвідом протидії загрозам прикордонної безпеки та проведення спільного аналізу ризиків у сфері охорони державного кордону. Очільники відомств наголосили на важливості розвитку співпраці оперативно-розшукових підрозділів, зокрема з питань протидії контрабанді наркотичних засобів, а також з питань професійної підготовки персоналу, особливо підрозділів спеціального призначення.

За результатами зустрічі Петро Цигикал і Ельчін Гулієв підписали протокол зустрічі та домовились про підготовку плану розвитку співробітництва прикордонних відомств України та Азербайджанської Республіки на найближчі роки.

Крім того, делегація Азербайджанської Республіки  разом з Головою прикордонного відомства України Петром Цигикалом відвідала  Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Під час візиту іноземній делегації презентували систему підготовки молодшого персоналу та офіцерського складу Держприкордонслужби України та ознайомили з навчально-матеріальною базою й соціально-побутовими умовами проживання слухачів Головного центру. Зокрема іноземним гостям представили організацію та проведення навчальних занять з різних напрямів підготовки.

Сторони зазначили, що започаткування активної двосторонньої співпраці у сфері підготовки персоналу безумовно позитивно вплинить на розвиток прикордонних відомств України та Азербайджану, а подальші робочі зустрічі слугуватимуть посиленню прикордонної безпеки.

Підсумовуючі результати зустрічі, Начальник Держприкордонслужби Азербайджанської Республіки Ельчін Гулієв відмітив високий рівень професійної підготовки українських прикордонників, висловив враження розвитком навчально-матеріальної бази та можливостями Головного центру щодо здійснення підготовки персоналу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси