(ВІДЕО) Сергій Дейнеко провів зустріч з Командувачем Берегової Охорони Туреччини Ахметом Кендіром

НАЗАД
09 червня 2021 11:50

Як відмітив Голова Державної прикордонної служби України, співпраця з Береговою охороною Туреччини була і залишається стратегічно важливою.

У ході зустрічі з Командувачем Берегової Охорони Туреччини контр-адміралом Ахметом Кендіром Сергій Дейнеко зазначив, що ситуація з поширенням коронавірусу завадила проведенню цієї зустрічі в минулому році, так само як і виконанню низки заходів у рамках двостороннього співробітництва, тому українська сторона рада поновленню можливості нарощення відносин в інтересах України і Туреччини.

Під час спілкування були обговорені нагальні питання загроз та викликів безпеці мореплавства у Чорноморському регіоні, обстановки на морських кордонах країн, а також подальші перспективи розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Береговою охороною Турецької Республіки.

«У протидії сучасним загрозам та викликам прикордонній безпеці на морській ділянці важливу роль відіграє вдосконалення взаємодії. Сьогоднішня зустріч – це продовження традиційно конструктивної співпраці наших відомств і країн у цілому», - сказав Сергій Дейнеко.

Він додав, що свідченням тому є нещодавній візит Президента України до Турецької Республіки, а також підписання низки двосторонніх угод про розширення співпраці у різних галузях.

«Сподіваюся, що і в подальшому Україна та Туреччина розвиватимуть співпрацю і будуть зміцнювати партнерські та дружні відносини», - наголосив він.

Водночас Ахмет Кендір зауважив, що Туреччина і Україна не тільки країни, які межують через Чорне море, це країни, які мають історію розвитку взаємовідносин.

«Наше співробітництво робить важливий внесок у справу стабільності регіону. Стосунки наших країн поглиблюються завдяки співпраці наших Президентів. Я переконаний, що наші відносини між службами теж лише поглиблюватимуться», - сказав він.

«Берегова охорона Туреччини надає великого значення стосункам з Державною прикордонною службою України. Я переконаний, що і для країн та служб буде корисним, якщо ми будемо продовжувати наше співробітництво на різноманітних міжнародних платформах», - додав він.

Під час спілкування Сергій Дейнеко відмітив, що реформування Морської охорони Держприкордонслужби відбувається шляхом вдосконалення інфраструктури та поступового оновлення корабельно-катерного складу. Крім того, для моніторингу обстановки активно залучається прикордонна патрульна авіація та нарощується безпілотний компонент.

«Ми нарощуємо систему контролю за надводною обстановкою і модернізуємо пости технічного спостереження. За підтримки американських партнерів розвивається загін спеціального призначення «ДОЗОР» та підрозділи спеціальних дій на воді. Ці підрозділи зараз активно використовуються в протидії злочинним угрупованням на всій ділянці державного кордону», - сказав Сергій Дейнеко.

Проаналізувавши стан співробітництва між Морською охороною Державної прикордонної служби України та Береговою охороною Турецької Республіки Сторони домовилися координовано нести службу на своїх морських ділянках Чорного моря, проводити спільні навчання з пошуково-рятувальних операцій та відновити дружні візити кораблів. Окремо наголошувалося на здійсненні обміну інформацією та створюванні координаційної групи для вирішення проблемних питань, які виникають у Чорному морі, з метою кваліфікованого моніторингу ситуації та швидкого реагування на її зміни.

Також під час зустрічі Командувач Берегової Охорони Туреччини контр-адмірал Ахмет Кендір разом з Сергієм Дейнеком побували біля пам’ятника «Захисникам кордонів Вітчизни усіх поколінь» та в Меморіальному комплексі «Зала Пам’яті», де вшанували полеглих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси