В системі автофіксації порушень ПДР прикордонники допоможуть виявляти на кордоні порушників на автомобілях іноземної реєстрації

НАЗАД
20 листопада 2020 15:57

Система автофіксації порушень ПДР почала реєструвати порушення, скоєні водіями авто на іноземній реєстрації.

З 19 листопада 2020 року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, будуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.  Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 

Проєкт реалізується разом із Держприкордонслужбою. При в'їзді в Україну авто на номерах іноземної реєстрації прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище і ім’я водія та його паспортні дані. Згодом, якщо на цій машині перевищать швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією щодо отримання співробітниками поліції даних, необхідний для складання постанови про порушення правил Дорожнього руху. Після винесення, постанова потрапляє в базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону. У разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну іноземцям виноситься рішення щодо заборони в’їзду в нашу країну.

У випадку, якщо власник авто на іноземних номерах – громадянин України відмовиться платити штраф, то документи будуть направлятися за загальною процедурою в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, першими порушниками, зафіксованими системою, стали громадяни Білорусі та Молдови. «Саме так сталося з громадянином Білорусі, водієм автомобіля Rover, який, рухаючись по трасі М 05 "Київ-Одеса", в населеному пункті перевищив швидкість на 38 км/год при дозволених 50 км/год, а також громадянином Молдови, водієм автомобіля Mercedes, який перевищив швидкість на 24 км/год рухаючись по Південному мосту на Лівий берег в Києві», - відмітив він. 

Наголосимо, що дана система побудована з використанням сучасних програмно-апаратних засобів інформаційної взаємодії між МВС та ДПСУ.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси