В пункті пропуску «Мілове» модернізовано сервісну зону

НАЗАД
08 лютого 2022 17:27

Державна прикордонна служба України завдяки міжнародній співпраці підвищує комфорт та швидкість перетину державного кордону через впровадження інновацій.

Сьогодні за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні завдяки фінансуванню ЄС відбулося відкриття модернізованого модульного блоку для пішохідного сполучення в пункті пропуску «Мілове», що на Луганщині. Цей проект був реалізований завдяки плідній співпраці між УВКБ ООН, Державною прикордонною службою України, Адміністрацією Луганської області й Адміністрацією селища міського типу Мілове, Державною митною службою України.

На заході були присутні Представниця УВКБ ООН в Україні пані Кароліна Ліндхольм Біллінг, технічний радник Проекту цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу (ЕСНО) пан Давид Севчік, Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, начальник Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса полковник Юрій Петрів, начальник Луганської митниці Державної митної служби України Андрій Радченко та інші запрошені.

«Я дуже рада і пишаюсь тим, що маю можливість разом із вами бути присутньою на відкритті даного проекту, який є результатом нашої спільної праці. Хочу подякувати всім хто долучився до участі в нашому спільному проекті та доклав не мало зусиль для його успішного виконання!», - зазначила пані Кароліна Ліндхольм Біллінг.

«Пункт пропуску «Мілове» - єдиний функціонуючий міждержавний пункт пропуску на Луганщині, що здійснює фактичний пропуск осіб, транспортних засобів та вантажів. Цілодобово у ньому перетинають кордон сотні громадян і, щоб забезпечити більший комфорт та швидкість проведення перевірочних операцій, було доцільно відкрити окрему смугу руху для пішоходів. За що висловлюємо Вам наші щирі запевнення у глибокій повазі та подальшій плідній співпраці!», - відмітив полковник Юрій Петрів.

«Коли більшість звичайних контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) вздовж лінії розмежування на сході України залишалася повністю закритою або функціонувала лише в обмежені години через затяжну ситуацію з Covid-19, дедалі більше мешканців непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей почали використовувати міждержавний КПП «Мілове» для в'їзду на підконтрольні уряду території України, щоб зустрітися з членами їхніх сімей та отримати доступ до адмінпослуг та соціальних виплат, насамперед пенсії. Відносно високий відсоток людей, які перетинають лінію розмежування з непідконтрольної на підконтрольну уряду території, – це люди похилого віку та особи з особливими потребами чи інших вразливих категорій осіб», – наголосила Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси