(ВІДЕО) В прикордонному відомстві продовжується комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу

НАЗАД
28 вересня 2016 12:10

Державна прикордонна служба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати курс, направлений на очищення своїх лав від корупційних проявів. Поряд з цим з кожним днем все більше фіксується фактів відмови прикордонників від неправомірної вигоди, що свідч

Державна прикордонна служба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати курс, направлений на очищення своїх лав від корупційних проявів. Поряд з цим з кожним днем все більше фіксується фактів відмови прикордонників від неправомірної вигоди, що свідчить про системність у викоріненні такого ганебного явища як хабарництво. Лише за минулу добу охоронцям кордону громадяни 4 рази пропонували неправомірну вигоду за безперешкодний пропуск.

Так, прикордонники Чернівецького загону зупинили в пункті пропуску «Росошани» громадянина Грузії, який прямуючи до України, запропонував  грошову винагороду у розмірі 300 доларів США. По даному факту прикордонники поінформували представників Національної поліції. Ще одного іноземця, громадянина Азербайджану, прикордонники зупинили в аеропорту «Бориспіль». Чоловік спробував надати прикордонному наряду неправомірну вигоду у розмірі 1500 гривень.

Крім того, в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар», що на  адміністративній межі з ТОТ АР Крим прикордонники зупинили громадянку України. Жінка намагалась «домовитись» за пропуск запропонувавши 400 гривень. За даним фактом поінформовано співробітників поліції, а зазначеній особі відмовлено у пропуску.

Зазначимо, що загалом з початку 2016 року в прикордонному відомстві зафіксовано більше 630 спроб «підкупу» прикордонників неправомірною вигодою та 8 спроб втягування персоналу у протиправну діяльність, що майже у 2,5 рази більше у порівнянні з минулим роком (протягом 2015 року обліковано 275  відмов від неправомірної вигоди). На всі ці пропозиції громадяни отримали категоричні відмови, а інформацію було передано представникам правоохоронних органів.

Крім того, наголосимо, що в рамках проведення  операції «Чисті руки», яка тривала у період з травня по серпень та була націлена на викорінення проявів корупції серед персоналу,  офіцерами підрозділів внутрішньої та власної безпеки у взаємодії з іншими правоохоронними органами затримано 29 прикордонників, за підозрою в отриманні хабарів, внесено до ЄРДР 10 повідомлень про корупційні правопорушення,  вручено повідомлення про підозру у вчиненні корупційних злочинів 15 військовослужбовцям та стосовно 4  складено протоколи за порушення антикорупційного законодавства.

Зауважимо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінний. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень, прикордонники будуть притягуватися до кримінальної відповідальності в установленому законом порядку незалежно від займаної посади та військового звання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси