В період святкових днів прикордонники забезпечать належні умови перетину кордону

НАЗАД
06 квiтня 2018 11:36

Держприкордонслужба вживає необхідних заходів аби забезпечити комфортний перетин кордону для громадян, в тому числі жителям прикордонних регіонів, у період Великодня та поминальних днів.

Держприкордонслужба вживає необхідних заходів аби забезпечити комфортний перетин кордону для громадян, в тому числі жителям прикордонних регіонів, у період Великодня та поминальних днів. Зокрема, прикордонники визначили основні пункти пропуску, де очікується збільшення пасажиро-транспортного руху. На цих напрямках будуть задіяні додаткові наряди та створені додаткові робочі місця. Для спрощення та пришвидшення процедур перетинання кордону забезпечено безперервне функціонування «зелених коридорів», визначено додаткові смуги руху для осіб та транспортних засобів.

Крім того, опрацьовано питання тимчасового спрощеного пропуску громадян, які проживають в межах селищних рад прикордонних районів, що межують з Російською Федерацією, Білоруссю та Молдовою. Воно обговорювалося з іншими зацікавленими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, здійснювався моніторинг ситуації по регіонах. Також враховувалися ініціативи обласних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та звернення громадян, які проживають в прикордонних населених пунктах.

В даний час для пропуску жителів прикордоння в період з 7 по 9 та 15-16 квітня визначені місця спрощеного пропуску громадян, які в тому числі діятимуть на окремих напрямках поза пунктами пропуску чи в тимчасово не функціонуючих пунктах пропуску. В окремих визначених місцях оформлення даної категорії громадян здійснюватиметься у світлий час доби, а в міжнародних та міждержавних пунктах пропуску, в період їх роботи.

До здійснення пропускних операцій за необхідності будуть залучатися представники правоохоронних органів, фіскальної служби та органів місцевої влади. Під час здійснення пропуску громадян прикордонники використовуватимуть переносні пристрої контролю, за допомогою яких також проводитиметься  ретельна перевірка за наявними в Держприкордонслужбі базами даних.

Детальну інформацію про окремо визначені місця, де буде здійснюватися пропуск громадян прикордоння можна дізнатися безпосередньо у органах місцевої влади тих населених пунктів, які знаходяться поблизу державного кордону, або прикордонних загонах на даній ділянці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси