(ВІДЕО) В аеропорту Бориспіль відкрилася фотовиставка «НАТО-Україна: спільні цінності, спільний шлях»

НАЗАД
01 жовтня 2021 13:40

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» стартувала фотовиставка, метою якою є розширення знання громадян про стандарти НАТО, перспективи вступу до нього України та переваги подальшої взаємодії Альянсу з силами безпеки і оборони України.

 

Відвідати виставку можна буде до 30 жовтня 2021 року у виставковому залі терміналу D Міжнародного аеропорту Бориспіль. Після завершення експозиції виставка буде передана силам сектору безпеки і оборони для демонстрації в військових частинах, навчальних центрах, регіональних управліннях та освітніх закладах.

Експозиція являє собою серію тематичних фотографій, які об’єднані п’ятьма спільними для України та НАТО цінностями: безпека, свобода, верховенство права, рівність, демократія.

Директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне зазначила, що виставка є наочною демонстрацією фактів співпраці Альянсу з Україною та її Збройними Силами та дозволяє подивитися на процес Євроатлантичної інтеграції під новим кутом.

«Цінності, що лежать в основі НАТО. Цінності, які були обрані українським народом – на Майдані, на виборах, і впродовж активного залучення в процеси, що забезпечують Україні місце серед вільних та демократичних націй. Центр Інформації та Документації НАТО в Україні та Центр Стратегічних комунікацій Стратком Україна організували виставку, яка демонструє, як Державна прикордонна служба України, Збройні Сили України та Національна Гвардія України імплементують цінності та принципи, що поділяють Альянс та Україна. Адже через об’єктиви камер ми можемо наочно показати внесок України у підтримку міжнародного миру та забезпечення безпеки, демократії, та верховенства права. Я вдячна всім, хто зробив свій внесок у виставку», - зазначила Вінета Кляйне .

Експозиція «НАТО-Україна: спільні цінності, спільний шлях» дозволяє по-новому подивитися на питання інтеграції України з НАТО. Організатори виставки відійшли від класичного висвітлення євроатлантичної інтеграції навколо стандартів НАТО, а зосередилися навколо фундаментальних цінностей, які поділяє НАТО та українське суспільство, і які Україна впроваджує для забезпечення безпеки та добробуту людини, як ключового суб’єкта національної безпеки.

«Наша мета – показати людям, що євроатлантична інтеграція та виконання стандартів НАТО – це не лише про військову співпрацю. Це насамперед про цінності: рівність, демократію, безпеку, свободу та верховенство права. Впровадження Україною цих цінностей на стратегічному та операційному рівнях і є суттю євроатлантичної інтеграції. Виставка буде цікавою і корисною всім громадянам України, які до кінця не розуміють процесу інтеграції з НАТО та що ми як країна робимо для того, щоб її досягнути», - зазначила Оксана Горбач, Директорка Центру стратегічних комунікацій StratСom Ukraine, організаторка експозиції.

Виставка організована за підтримки Центру інформації та документації НАТО, а також Держприкордонслужби України, яка розбудовує стратегічні комунікації і особливу увагу приділяє реалізації державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції. Також до організації виставки долучалися підрозділи стратегічних комунікацій Національної гвардії України та апарату Головнокомандувача Збройних сил України.

Начальник управління соціально-гуманітарного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України Олег Примаченко зазначив, що у стратегії національної безпеки євроатлантична інтеграція визначена одним із пріоритетів національних інтересів і безпеки та передбачає впровадження комплексних глибинних перетворень, які відповідають стандартам і цінностям Альянсу та спрямовані на підвищення добробуту та безпеки наших громадян.

«Наші прикордонники щороку доводять своє вміння реагувати на сучасні загрози та забезпечувати безпеку державного кордону в найкращих традиціях Альянсу. Сьогоднішня  виставка – чудова нагода надати можливість громадянам переконатися у цьому. Прикордонна служба відображена тут на фотографіях. Звичайно, це дуже маленька частинка того, що здійснюється в рамках імплементації цих цінностей. Один з кроків на подальшому шляху впровадження п’яти ключових цінностей у нашу повсякденну життєдіяльність. Впевнений, виставка дасть змогу громадянам звернути увагу та побачити на власні очі, про що багато говорять, але на жаль, не всі до кінця розуміють.

Сьогоднішній захід – один зі спільних кроків Страткому ДПСУ у співпраці із Центром інформації та документації НАТО, а також із підрозділами стратегічних комунікацій Нацгвардії та апарату Головнокомандувача ЗСУ на шляху реалізації державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції. У подальшому плануємо використати виставку в інших регіонах України. Після аеропорту вона вирушить до Хмельницького та в інші регіони України», - зазначив Олег Примаченко.

Заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко підкреслив, що цінностями для країн та організацій, що об’єднані НАТО, є дружба та співробітництво на багато років.

«Це про міцне об’єднання, роботу на спільні цілі та взаємовигідну співпрацю. Я думаю, що ні в кого не виникне сумнівів, що ті цінності, які відображені на плакатах, є абсолютно близькими та головними для України та українців. Це про свободу, рівність, демократію, верховенство права. Тому такий акцент на цінностях особливо важливий в інформуванні людей про НАТО та євроатлантичні прагнення України. І ми, як Міністерство культури та інформаційної політики, відповідальні за координацію діяльності та комунікацію Євроатлантичної інтеграції. Радіємо, що відкривається така виставка, яка буде доступна для багатьох українців та іноземців. Тому вдячні всім: і центру НАТО, і державним органам і безпосередньо аеропорту, що ця подія відбулася», - сказав Тарас Шевченко.

У відкритті взяли участь представники НАТО та міжнародних організацій, представники ДПСУ, НГУ, ЗСУ, а також очільники напрямків євроатлантичної інтеграції агенцій сектору безпеки і оборони.

 

З матеріалами експозиції можна ознайомитись на сайті Держприкордонслужби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси