В Україну учора прослідувало 37,3 тисячі наших співвітчизників. Пасажиропотік збільшився майже удвічі

НАЗАД
28 березня 2020 08:49

За минулу добу, у порівнянні з попереднім днем, пасажиропотік на державному кордоні зріс майже в два рази.

Основний потік складали громадяни України, які поверталися додому.

Так, учора український кордон на в’їзд та виїзд загалом перетнули майже 49 тисяч осіб. З яких понад 37 тисяч осіб – це українці, які повернулися із-за кордону (для порівняння, попередньої доби в Україну повернулося 18 тисяч українців).

Найбільше наші співвітчизники вчора поверталися прибувши до кордону без транспортних засобів. Саме тому в пунктах пропуску суміжних країн фіксувалося значне скупчення людей, які очікували на перетинання кордону. Для перевезення громадян за сприяння Держприкордонслужби України залучалися транспортні засоби надані місцевою владою та ДСНС. Крім того, на певний час на одному з напрямків був відкритий піший напрямок. Всього вчора оформлено більше 22 тисяч українців, які прибули до кордону пішки (попередньої доби – 6,5 тисячі осіб).

Крім того, в аеропорту «Бориспіль» за добу було оформлено 5,5 тисячі українців, які повернулися в Україну майже 30 рейсами.

Також вчора Україну залишили 4,4 тисячі іноземців, яких оформлено на виїзд.

За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я понад 39 тисяч осіб. Виявлено двох громадян України з підвищеною температурою тіла. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на Covid-19 не виявлено. Крім того, встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам’ятки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси