В Оршанці для прикордонників проведено курси підвищення кваліфікації з питань захисту документів

НАЗАД
14 вересня 2018 09:22

Держприкордонслужба продовжує нарощувати потенціал із запобігання випадкам переміщення через державний кордон осіб за підробленими паспортними документами.

Так, цього тижня на базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота проведено курси підвищення кваліфікації з питань захисту документів та виявлення в них підробок. Курси проводяться фахівцями вже вдруге в цьому році.

До занять було залучено інспекторський склад Ізмаїльського, Сумського, Харківського прикордонних загонів та ОКПП «Київ», який безпосередньо здійснює перевірку паспортних та інших документів у пунктах пропуску на державному кордоні.

Заняття проводили інструктори Головного експертно-криміналістичного центру за окремою, спеціально розробленою, навчальною програмою. Серед основних навчальних тем: матеріали для виготовлення документів (папір та полімери),поліграфічна техніка, методи персоналізації, обладнання для зчитування та перевірки документів, криміналістична техніка, біометричні дані та паспорти з безконтактним електронним носієм, аналіз підробок сучасних документів тощо. Під час навчання застосовувалися сучасні навчальні методики для підготовки персоналу, які використовуються у прикордонних відомствах країн ЄС.

Варто наголосити, що організація та проведення цих курсів, як форми професійної підготовки персоналу, відповідає сучасним стандартам ЄС та є ефективною платформою для підвищення фахового рівня інспекторського складу у сфері перевірки документів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси