В Одеській області правоохоронці затримали браконьєрів з півторакілометровою сіткою та виловленою рибою

НАЗАД
27 березня 2019 10:13

Учора, маючи випереджувальну інформацію, правоохоронці виявили на Дністровському лимані двох чоловіків, які промишляли браконьєрством.

Учора, маючи випереджувальну інформацію, оперативні співробітники Південного регіонального управління Держприкордонслужби, у взаємодії з прикордонниками Білгород-Дністровського загону, представниками Одеського рибоохоронного патруля та водної поліції виявили на Дністровському лимані двох чоловіків, які промишляли браконьєрством.

Двоє мешканців селища Маяки, що на Одещині, вийшли на Дністровський лиман на моторному човні поза пунктом базування з метою незаконного вилову риби забороненими знаряддями лову.

Спільна група правоохоронців затримала вказаних правопорушників безпосередньо на лимані, в районі Нижньодністровського національного природного парку. У їхньому плавзасобі типу «Казанка 5М» знаходилось 1500 метрів ліскової сітки та майже 600 штук карасів загальною вагою 170 кг.

Виявлений плавзасіб, заборонені знаряддя лову та водні рибні ресурси правоохоронці вилучили. Сума заподіяної державі шкоди склала понад 17 тисяч гривень.

Рибалок правоохоронці притягнули до відповідальності за ч.4 ст. 85 КУпАП «Грубе порушення правил рибальства», а щодо одного з них також склали протокол за ст. 202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму».

Крім того за даним фактом на адресу Національної поліції направлено повідомлення щодо виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 КК України «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси