(ВІДЕО) У «Борисполі» прикордонники оформили евакуаційний рейс з Маямі

НАЗАД
28 квiтня 2020 00:07

Літаком «Маямі-Київ» зі США прибули 259 пасажирів, з яких майже половина – українські учні, які потрапили за океан за американською освітньою програмою FLEX.

Евакуаційний рейс зі Сполучених Штатів Америки був спеціально організований Міністерством закордонних справ та Міністерством інфраструктури. Після приземлення співробітники санітарно-карантинного підрозділу разом з прикордонниками здійснили температурний скринінг усім без винятку пасажирам. Підвищення температури та скарг на самопочуття зафіксовано не було. Додамо, що прикордонники під час здійснення контрольних процедур перебували в засобах індивідуального захисту, а ті, хто проводили відповідні формальності безпосередньо на борту літака, чи перевіряли заповнення пасажирами відповідних реєстраційних форм – ще й в захисних костюмах.

І хоча усі пасажири цього рейсу налаштовувалися на обов’язкову обсервацію, по прильоту в Україну у них з’явився вибір. Уряд України вніс зміни щодо порядку проходження карантину особами, які прибули з-за кордону. Тепер охочі на два тижні ізолюватися вдома мають таку можливість за умови реєстрації в додатку «Дій вдома».

Пасажирам рейсу з Маямі, які надали перевагу не обсервації, а самоізоляції з використанням додатку, представники Мінінфраструктури надали допомогу в реєстрації. Загалом «Дій вдома» на свої гаджети встановили майже дві сотні пасажирів цього літака. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби перевірили внесення цими особами інформації у додаток. Згодом ці пасажири відправилися на самоізоляцію за вказаною адресою. Решту осіб, які прибули зі США, відправилися на обсервацію.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси