В Анкарі українські прикордонники врятували громадянина Туреччини

НАЗАД
23 листопада 2020 13:25

Допомогу людині, яка впала на проїжджу частину, надали двоє українських прикордонників, які охороняють Посольство України в Анкарі, та дружина Посла Тетяна Сибіга.

«Старший прапорщик Володимир Годебський помітив у монітор системи відеоспостереження, що людина, якій стало зле, впала на проїжджу частину та одразу доповів мені», - розповідає лейтенант Сергій Кравченко.

Офіцер-прикордонник саме змінився з чергування. На заняттях з тактичної медицини він добре засвоїв, що таке «платинові 10 хвилин» чи «золота година», тож без зволікань кинувся надавати допомогу разом із Володимиром та дружиною Посла.

«Ми побачили, що людина лежить серед дороги та захлинається піною, яка йде з рота. Поклавши чоловіка на бік, ми почали приводити його до тями, дали води попити, вмитися. Отямившись чоловік, якому було зле, дістав довідку та почав говорити: «епілепсія, епілепсія», - розповів Сергій Кравченко.

Прикордонники викликали співробітників турецької поліції, котрі несуть службу біля Посольства, які вже взяли хворого співвітчизника під свою опіку.

«Все завершилося з happy end -дякую Сергію Кравченку та Володимиру Годебському  за службу і людяність!», - написав з цього приводу на своїй сторінці в Фейсбуці український посол у Туреччині Андрій Сибіга.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси