«Усунення бар'єрів: Стратегії інтеграції жінок до сектору безпеки»

НАЗАД
23 травня 2017 14:02

Нещодавно у м. Кишинів відбулося триденне засідання Міжнародного круглого столу «Усунення бар'єрів: Стратегії інтеграції жінок до сектору безпеки». Міжнародний захід був організований Центром інформації та документації НАТО в Республіці Молдова спільно з

Нещодавно у м. Кишинів відбулося триденне засідання Міжнародного круглого столу «Усунення бар’єрів: Стратегії інтеграції жінок до сектору безпеки». Міжнародний захід був організований Центром інформації та документації НАТО в Республіці Молдова спільно з Міжнародною організацією «Інклюзивна безпека» за всебічної підтримки НАТО.

Основною метою заходу було визначено обговорення питань імплементації національних планів дій відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир та безпека», обмін передовим досвідом з Республікою Молдова у сфері посилення інклюзивних стратегій, а також визначення прихованих бар’єрів для включення жінок до сектору безпеки та подальше обґрунтування реальних шляхів їх подолання.

Передовий досвід України з питань реалізації Національного плану дій з виконання резолюції РБ ООН №1325 на 2017 – 2020 роки репрезентувала делегація України у складі співголови Міжвідомчої робочої групи МВС України з імплементації резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека» Христини Бродич, старшого офіцера управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Адміністрації Держприкордонслужби України підполковника Ольги Деркач та віце-президента Громадської організації «Ла Страда – Україна» Людмили Ковальчук.

У своїй спільній презентації представниці від України зупинилися на гендерному підході в реформі правоохоронної системи, зокрема Державної прикордонної служби України, миротворчій та мирозахисній діяльності, запобіганні конфліктам і насильству та захисту жінок, які постраждали від них.

Українська Сторона окреслила основні здобутки на шляху виконання Національного плану з реалізації резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека», наголосила на ризиках, на які необхідно звернути увагу під час опрацювання національного плану Республіки Молдова та висловила сподівання на реальні позитивні результати для всіх заінтересованих учасників процесу.

Міжнародна дискусія за участю делегацій представників уряду, сектору безпеки та громадянського суспільства з Грузії, Сербії, України, Республіки Хорватія, Республіки Туреччина, Чорногорії, Іспанії, Албанії та Молдови (як бенефіціара проекту), Місії EUBAM, НАТО, ОБСЄ та міжнародної організації «Інклюзивна безпека» підтвердила, що вказаний захід став потужною комунікаційною платформою для обговорення й пошуку шляхів вирішення гендерних питань, а також подальшого дослідження національних підходів до розбудови сектору інклюзивної безпеки в Європі.

Присутність на урочистому відкритті Міжнародного круглого столу заступника Міністра оборони Республіки Молдова пана Георгія Галбури продемонструвала налаштованість молдовської Сторони до рішучих дій щодо імплементації резолюції Ради Безпеки ООН №1325.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси