Уряд виділив майже 214 млн грн на посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави

НАЗАД
24 листопада 2021 15:54

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 24 листопада, на черговому засіданні Кабінету Міністрів України.

Як повідомляє урядовий портал, кошти будуть виділені з резервного фонду державного бюджету та спрямовані підрозділам МВС та Міноборони для посилення охорони державного кордону на українсько-білоруській ділянці та ліквідації загрози надзвичайної ситуації соціального характеру.

Зокрема, 76 млн грн отримає Державна прикордонна служба для зміцнення вразливих ділянок кордону та закупівлю колючого дроту, 108 млн грн будуть спрямовані до Національної гвардії для забезпечення додаткових сил захисту, а майже 30 млн грн - Міноборони для залучення військовослужбовців до охорони кордону з метою підвищення обороноздатності держави.

- Розуміючи непросту ситуацію на білорусько-польському кордоні, продовжуємо посилювати безпеку країни. Не можна виключати, що міграційний дестабілізаційний проєкт може бути поширений і на українсько-білоруський кордон, тож маємо бути готові, - прокоментував рішення Уряду на своїй сторінці у Facebook Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

- Сьогоднішнє рішення Уряду дозволить оперативно зміцнити вразливі ділянки державного кордону та попередити потоки нелегальної міграції з території Республіки Білорусь. Безпека громадян, захист території та забезпечення сталого розвитку країни залишаються ключовими пріоритетами Уряду, - зазначила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси