Уряд тимчасово обмежив перетинання державного кордону для запобігання поширенню на території України COVID-19

НАЗАД
14 березня 2020 18:37

Реалізуючи рішення Ради національної безпеки і оборони щодо невідкладних заходів в умовах спалаху коронавірусу Кабінет Міністрів України обмежує перетинання державного кордону нашої держави.

Відповідне рішення було схвалене сьогодні, 14 березня, на позачерговому засіданні Уряду.

Відтак, згідно з Розпорядженням КМУ від 14.03.2020 року №287-р  з 00:00 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року тимчасово закриваються пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень. Виключення становить здійснення перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ та гуманітарних місій.

Також з 00:00 16 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року тимчасово забороняється перетин державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства. Обмеження не стосується тих, що мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Інформацію про тимчасове обмеження перетину державного кордону Міністерство закордонних справ доведе до відома дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, а також дипломатичних представництв і консульських установ України.

Варто наголосити, що до 3 квітня 2020 р. Міністерство охорони здоров’я разом з Адміністрацією Державної прикордонної служби мають внести в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо необхідності продовження тимчасового обмеження перетинання державного кордону. Рішення прийматиметься у відповідності до наявної ситуації.

Окремо відмітимо, ухваленим РНБО рішенням «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» громадянам України рекомендовано утриматися від виїзду за кордон.

Додатково звертаємося до всіх громадян зберігати спокій і дотримуватися заходів гігієни. Мийте руки з милом, користуйтеся дезінфектором, вітайтеся, не тиснучи руки, тримайте дистанцію, уникайте масових заходів. Також не ведіться будь-ласка на провокації і перевіряйте всю отриману інформацію, відкиньте панічні настрої.

Реалізація всіх цих заходів створить умови для запобігання загрози занесення в Україну особливо небезпечної інфекційної хвороби та подальшого її розповсюдження. В боротьбі з вірусом кожен має усвідомити правила дій у таких ситуаціях і бути максимально відповідальним.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси